onsdag 14. januar 2009

Hva spiser du egentlig/Sigrid tar bilder på kjøkkenet

Jeg er vegetarianer. Eller, strengt tatt heter det jeg er lakto-ovo-pescetarianer, men det er det ingen som vet hva er, så jeg sier for det meste veggis. Men det vil si at jeg ikke spiser pølser og biff og kylling og seigmenn, slik som du sikkert gjør. Flere ganger har jeg da fått spørsmålet: "Hva spiser du egentlig?". Så nå skal jeg vise det hva jeg spiser. Med bilder og alt.

I dag spiste jeg linser. Jeg spiser mye linser. Linser er definitivt en fin ting.
1. Det jeg puttet i ei gryte med vann:
Pataks Curry Paste Mild (en drøy tesje), Grønnsaksbuljong (en snau tesje) og grønne linser. Dette ble kokt til en del av linsene "gikk i oppløsning" og ting begynte å bli litt grøtete. Jeg bruker oftere røde linser, de er mindre og koker fortere, så det blir skikkelig grøt, men nå hadde vi bare grønne hjemme. Pataks Currypaste (Mild eller Buryani(som jeg ikke er sikker på om jeg skrev rett)) er en krydderblanding jeg kjøper for ca. 30 kr glasset på Vung Tau (asiabutikk), som varer ganske lenge, og jeg er veldig glad i. Linsegrøt kan spises alene, som jeg gjorde i dag (da foretrekker jeg grønne linser, eller med...

2. Tilbehør (legg merke til marsipanpølsa som snek seg med i hjørnet):

dette er glassnudler, eggenudler og basmatiris. nudlene kan kjøpes på asiabutikker/dagligvarebutikker og de kan kokes i samme gryte som nudlene! Hvem liker vel ikke mindre oppvask? Ris eller couscous (som vi ikke hadde i skapet per nu) er og veldig godt til.

3. Maten:

Denne gryta rommer en liter og er søt og herlig. Det at jeg er så begeistra for ei gryte gjør at jeg føler meg gammel.

4. Falafler:

Falafler er godt. Det vet Ida og. Jeg spiser falafel på Beirut når jeg er i Oslo, og halvvferdig-/ferdigfalafel her hjemme. Ellers spiser jeg en del "kjøtterstantningsgreier", som soyamince, soyashnitzel, urteburger og hva de nå enn har i fryseren på sans og smak. Det finnes ting som er bedre enn soyapølser.

5. Vaffeljern:

Kan brukes både til vafler og ostesmørbrød! Jippi.

6. Litt te:
Jeg er glad i te. Jeg har mye te. Jeg vet dette egentlig handlet om ting jeg spiser, men når jeg først begynte å ta bilder på kjøkkenet gikk ting liksom over på te.

7. Honning:

Enda et multiprodukt (Ja, det er en påskekrimreferanse). Funker både på brødskiva og i teen.

8. Mer te og en smilende kopp:
Vennskapste jeg fikk av Sara til jul. Den er überkoselig, og laget av blomster. les det som står på den om det går. Og så er det skoletekoppen min, som er i blå plast og kjøpt for fem kroner på upstairs. Nå er den hjemme for en vask, og så er vannkokeren i kantina ødelagt. Den gjør ellers skoledagene mine litt bedre, sammen med yogite.

9. En te som lukter vondt
En gang var de utsolgt for vanlig lakriste på sans og smak, så jeg prøvde noe nytt. Den lukter grusomt men smaker greit. Jeg foretrekker yogi.

10. Jeg har lest at man får mer populære blogger hvis man legger ut bilder av seg selv.
Jeg spiser linsegrøt og kniper igjen øynene fordi den ennå er litt i varmeste laget.

11. Marsipanpølse. En slags dessert.
Aner du hvor vanskelig det er å posere med marsipanpølser?

Ziggy

8 kommentarer:

enya sa...

ja men i gjengjeld er du mega søt da kjære!!

honning er fantastisk, og hvis man er skikkelig godesyk og man ikke har godis, så tar man bare en liten skje med honning!!!
muligens litt usundt, men skitt au:P

glad i deg!!

Anonym sa...

Det var bra du avklarte at linsesuppa di var for varm, og ikke vond, for et lite sekund trodde jeg det var det den var. Og da var det jo rart du spiste så mye av den. Med mindre det å være vegetarianer er noe du virkelig ofrer mye for å være, som feks gastronomisk velvære. Isåfall ville det jo blitt enda mer etisk høyverdig. Ikke at det ikke er nok etisk høyverdig fra førav, altså.

Men, det jeg skulle si, er at ja, bra, heiaheia! Bilder og mat, da blir det ikke bedre, tror jeg. :)

Andreas Qvale Hovland sa...

du vet at den linsegrøten minner om noe HELT annet ?!

men ellers er jeg helt og for veggis mat :) selv om jeg foretrekker kjøtt !

Avil sa...

Du et då utruleg lite grønsaker for å vere veggis?
Men eg er glad du i det minste et sjokolade og marsipan. Eg har vore vegetarianar i 20 år no (dån! snakk om å vere gammal), og det sluttar aldri å forbløffe kor amnge som trur at veggisar berre vil ha SUNN mat og ikkje ilkar søte ting.

Michellen sa...

Den suppa så jo helt forferdelig ut! Haha, men skal ikke si noe. Har ikke smakt den ;) Jeg er for vegetar! Men litt kjøtt skader da ikke. Vi trenger jo faktisk næringsstoffene, det er jo ikke tilfeldig.

Simen :) sa...

[SV] Ja, hei! Det er nok meg ja, jeg sto der sammen med min pappa som ikke likte at jeg fartet i byen på nattestid.

Og må bare si at du var fryktelig søt :)

Helga sa...

Ah, masse god mat her. Nå ble jeg sulten. Og siden du la ut bilde av deg selv har du blitt mer populær - jeg er jo inne på siden din og kommenterer. En god trend!

erlend(kelmor) sa...

honning er ikke så usunt, men er suspekt fordi det aldri blir dårlig...:s men ellers yey til honning..

du spiser risgrøt og det er jeg vitne til:)